*

Lotus-duo wil beroerd seizoen positief afsluiten

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

17 november 2014 11:35

Lotus-duo wil beroerd seizoen positief afsluiten
Racepictures

Na de Grand Prix van Abu Dhabi kunnen Romain Grosjean en Pastor Maldonado een dikke streep zetten onder het beroerde seizoen 2014. Dat willen ze echter niet doen zonder nog een keer alles te hebben gegeven.

Wat betreft Romain Grosjean is Abu Dhabi dé locatie om het Formule 1-seizoen in stijl af te sluiten. “Ik denk dat het met name voor de fans een mooie race is”, aldus de Fransman. “We starten immers als het nog licht is, maar we rijden de duisternis tegemoet. Daar passen wij als coureurs onze vizieren op aan, waardoor de toeschouwers ons daadwerkelijk in de ogen kunnen kijken en zien hoe geconcentreerd we bezig zijn.”

“Ik hoop dat diezelfde concentratie ons nog iets kan brengen zo aan het eind van het seizoen”, pept Grosjean zich nog een keer op. “We rijden hier voor het eerst sinds de Grote Prijs van Singapore weer op de superzachte banden. Tijdens die race voelde de auto erg goed aan op het zachtste rubber, dus ik hoop hier weer datzelfde gevoel te vinden. Wellicht kan het ons samen met enkele updates wat verder naar voor helpen. Aan de inzet van Pastor en mijzelf zal het in ieder geval niet liggen.”

Behalve van een goede inzet hangt een goed resultaat wat betreft Pastor Maldonado ook af van een goede kwalificatie: “Ik denk dat we hebben laten zien dat het met onze racesnelheid wel goed zit. Dat betekent dat wanneer we vanuit de top twaalf kunnen starten, we ook kunnen strijden om wk-punten. De kwalificatie wordt voor ons dus superbelangrijk.”

Waar Grosjean blij is met de superzachte compound, is Maldonado wat sceptisch over die andere toegewezen band, namelijk het zachte rubber: “Die werkte in Brazilië niet echt lekker onder onze auto. Dat gezegd hebbende, Abu Dhabi is een compleet andere baan, de temperaturen zullen hier wat constanter zijn, en ook kennen we nog lang niet alle ins en outs van onze auto. We kunnen er alleen maar het beste van hopen.”