Lotus behaalde tijdens de laatste race – in Spanje – haar eerste punten van het seizoen en zet er op in om daar in Monaco gelijk een vervolg aan te geven.

Met een achtste plek op het Circuit de Catalunya sleepte Romain Grosjean voor Lotus de eerste punten van 2014 in de wacht en adjunct-teambaas Federico Gastaldi hoopt dat de formatie uit Enstone daar in Monaco gelijk een vervolg aan kan geven: “We willen de stijgende lijn in onze prestaties en betrouwbaarheid doortrekken, zodat we wederom in een positie zijn om punten te scoren”, verklaart hij.

Aan coureurs Romain Grosjean en Pastor Maldonado de taak om dat daadwerkelijk te doen op het circuit, hetgeen volgens beide heren ook goed mogelijk is, want ze zijn vol vertrouwen dankzij de progressie die Lotus heeft geboekt.

“We hebben – gezien onze vorm eerder in het seizoen – ongelofelijk grote stappen gezet, wat extra indrukwekkend is als je in gedachten houdt dat de andere teams hun auto’s ook hebben doorontwikkeld”, haalt Maldonado aan.

“Dat wij ons zo hebben verbeterd, is niet alleen een beloning voor ons harde werk, maar ook bewijs van hoe sterk ons team is, terwijl iedereen binnen Lotus er verder een enorme boost door heeft gekregen. Als coureur put ik er ook vertrouwen uit, dus ik zet vanaf nu in op betere resultaten”, verkondigt de Venezolaan, die dit jaar nog niet beter dan veertiende geëindigd is.

Grosjean
Romain Grosjean heeft het met een achtste plek en vier punten vooralsnog beter gedaan en ziet verdere kansen voor de race in Monaco: “Hoewel onze auto het eerder dit jaar niet goed deed in langzame bochten en Monaco er daar juist veel van heeft, hebben we daar in de testdagen na Barcelona aan gewerkt. Daarnaast is het een baan waarop motorvermogen minder belangrijk is dan op andere circuits, dus dat is gunstig voor ons.”

“Het was erg fijn dat we in Barcelona onze eerste punten pakten, net zoals het erg positief was dat we in de kwalificatie de vijfde gridplek veroverden. Als we dat in Monaco kunnen herhalen, ziet het er goed voor ons uit”, aldus Grosjean.