Het positieve nieuws voor Lotus is dat beide auto’s de finish hebben gehaald in de Grand Prix van Oostenrijk. Punten leverde het echter niet op, Pastor Maldonado kwam als twaalfde over de streep, twee plaatsen voor teamgenoot Romain Grosjean.

Grosjean moest na een versnellingsbakwissel vanuit de pitstraat starten en kwam die tegenslag niet meer te boven. “Het was geen eenvoudige dag”, verklaart de Fransman. “We hadden diverse kwaaltjes tijdens de race en kwamen sowieso snelheid tekort.”

De Lotus-coureur houdt echter vertrouwen in zijn team. “Deze renstal is er altijd in geslaagd sterk terug te komen”, stelt Grosjean. “De aanloop is dit jaar wat langer, maar ik weet zeker dat iedereen alles geeft om de top weer te bereiken.”

Hoewel hij ook met lege handen huiswaarts keert, spreekt Maldonado zelfs van een goed weekend. “Het is positief dat we de race hebben uitgereden en het maximale uit de auto hebben gehaald”, zegt hij. “We verliezen veel tijd in de langzame bochten en moeten daar dus aan werken.”

“Helaas had ik ook wat problemen met de remmen vanaf de beginfase zodat ik niet de strijd kon aangaan met de coureurs om me heen”, vervolgt Maldonado. “Maar het was leuk om weer even in de toptien te rijden. Ik denk dat Silverstone ons beter zal liggen.”