*

Lotus had meer verwacht en gehoopt

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

20 september 2014 18:19

Lotus had meer verwacht en gehoopt
Racepictures

Romain Grosjean en Pastor Maldonado kwalificeren zich op respectievelijk de zestiende en achttiende plaats. Beide coureurs zijn van mening dat het beter had gekund en gemoeten.

Romain Grosjean leek lekker in zijn ritme te zitten, maar een probleem met de Renault-krachbron weerhield hem ervan zichzelf verder op de grid te positioneren. “En dat is jammer”, meent de onfortuinlijke Fransman. “Het hele weekend gaat het al goed en mogen we echt tevreden zijn met wat we laten zien, maar in de kwalificatie zit het dan toch weer tegen.”

“Zonder die problemen hadden we zomaar drie plekken verder naar voren kunnen staan. Dat zou ook verdiend zijn geweest, want het team werkt zich het hele weekend al een slag in de rondte.”

Pastor Maldonado, de Venezolaan die op vrijdag zo vriendelijk was zijn team van nog wat extra werk te voorzien door zijn auto in de muur te parkeren, reed op zaterdag ook niet geheel probleemloos rond: “Net als Romain kon ook ik niet over al het vermogen van de motor beschikken, waardoor we vooral in de laatste sector veel tijd toegaven.”

“Gelukkig is onze racepace doorgaans beter dan onze kwalificatiesnelheid, en we verwachten dat dit hier ook het geval is. We hebben nog heel veel setjes vers rubber over, dus dat biedt ons wat betreft de strategie voldoende mogelijkheden. De race zal lang duren, de verschillen onderling zijn verrassend klein, dus zo beschouwd moeten we nog steeds goed kunnen presteren.”