De Lotus komt in tegenstelling tot in droge omstandigheden goed uit de verf op een natte baan. Dat liet het duo Grosjean/Maldonado vooral zien in de derde vrije training. In de kwalificatie zat het Lotus net weer niet mee om echt van zich te doen spreken.

Romain Grosjean blijft bijvoorbeeld steken op de elfde plaats, één positie verwijderd van een zo felbergeerd plekje in Q3. Toch is de Fransman tevreden met zijn klassering: “Ik denk dat we in Q1 de slicks op het juiste moment onder de auto legden. In Q2 daarentegen had ik wat minder geluk. Ik moest van het gas af om te beantwoorden aan de gele vlakken en ik denk dat me dat een plek in Q3 heeft gekost.”

“De auto voelde beter aan dan in alle andere sessies van het weekend tot nog toe. Ik denk dat hem daar de belangrijkste winst in zit voor ons. Iederen binnen het team heeft hard gewerkt, waardoor de auto nu reageert zoals ik zou willen. Ik hoop dat dit op zondag niet anders zal zijn.”

Pastor Maldondado zag zijn hoop een een startbewijs voor de derde kwalificatiesessie in rook op gaan toen hij zonder benzine langs de kant kwam te staan. “Het team zoekt uit hoe dat heeft kunnen gebeuren”, aldus de Venezolaan. “De auto was echter goed en ik denk dat een plekje bij de beste tien mogelijk was geweest. Ik ben uiteraard teleurgesteld met dit resultaat, maar ik focus me nu alweer op de race van morgen.”

Update: Pastor Maldonado is uit de uitslag geschrapt omdat Lotus niet in staat bleek een brandstofmonster te overhandigen aan de FIA. Hij zal wel gewoon mogen starten.