*

Lotus had op meer gehoopt

Eelco den Boer

Eelco den Boer

4 jaar geleden

Lotus had op meer gehoopt
Racepictures

Na het bemoedigende optreden van Romain Grosjean in Barcelona en productieve testdagen met zelfs een snelste tijd voor Pastor Maldonado had Lotus gehoopt weer een vaste waarde te kunnen zijn in de toptien. Maar in Monaco blijven beide coureurs steken in Q2.

“Helaas waren we niet snel genoeg”, moet Grosjean constateren na zich als veertiende te hebben gekwalificeerd. “We hoopten dat de warmere omstandigheden in ons voordeel zouden werken, maar dat bleek niet het geval.”

“De balans was in orde, maar we hebben moeite met langzame bochten”, vervolgt de Fransman. “Daar vreesden we al een beetje voor. Dat moeten we zien te verbeteren, want op snellere stukken is de E22 een stuk beter. Het is lastig te voorspellen wat we morgen kunnen verwachten, maar we zullen strijden tot het bittere eind.”

Maldonado eindigde één plek achter zijn teamgenoot. “Na de positieve test in Barcelona hadden we op een beter resultaat gerekend”, stelt hij. “Maar dit circuit ligt ons niet. We slagen er niet in de banden voldoende op temperatuur te krijgen. Bovendien had ik veel last van verkeer en dat hielp natuurlijk niet.”