*

Lotus heeft het lastig

Eelco den Boer

Eelco den Boer

5 september 2014 18:16

Lotus heeft het lastig
Racepictures

Zoals verwacht komt Lotus er in Monza moeizaam aan te pas. Pastor Maldonado was de snelste van het trio coureurs dat in actie kwam voor het team op de achttiende plaats.

In de ochtendsessie kreeg Charles Pic de kans om eens wat kilometers te maken in de E22. “Een geweldig gevoel”, aldus de Fransman. “Dit circuit past echter niet goed bij onze auto, dus het wordt een lastig weekend. We hebben ons vooral op de aerodynamica gericht en zijn daarbij enkele nuttige zaken op het spoor gekomen.”

Romain Grosjean moest zijn auto afstaan aan zijn landgenoot en kwam alleen ‘s middags in actie. Daarin testte hij een nieuwe voorvleugel en enkele andere aerodynamische aanpassingen. 

“We hadden wat kleine problemen”, zegt hij. “Er zijn nog wat verbeterpunten, al zal dat niet betekenen dat we opeens significant sneller zijn. Maar we gaan er hard aan werken om de auto te verbeteren en morgen beter voor de dag te komen.”

Pastor Maldonado was uitermate constant met een achttiende plek in beide sessies en ziet nog lichtpuntjes. “De balans was in orde”, aldus de Venezolaan. “Met veel brandstof aan boord hadden we een goed tempo, dus hopelijk wijst dat op een goede race. Er zijn mogelijkheden om in te halen in Monza. Maar we hebben nog veel werk voor de boeg.” 

Gerelateerd