Na de eerste training zag het er nog bemoedigend uit voor Lotus, maar in de tweede training zakten Pastor Maldonado en Romain Grosjean ver terug.

Maldonado sloot de eerste sessie af in de toptien, maar bleef later op de dag op de achttiende plaats steken. “De auto voelde goed aan in de eerste training”, zegt de Venezolaan. “Maar in de tweede sessie ging het een stuk minder. We moeten dus uitzoeken hoe we dat kunnen ombuigen.” 

Na vijf Grand Prix-weekenden op rij zijn auto te hebben moeten afstaan aan Jolyon Palmer in de eerste vrije trainingen, was Grosjean er in Singapore weer eens vanaf het begin bij. Veel voordeel bracht het hem niet. Hij noteerde een veertiende en zestiende tijd. 

“Dit is een lastig circuit om in je ritme te komen en vandaag hadden we moeite om het maximale uit de auto te halen”, verklaart Grosjean. “De afstelling is nog niet optimaal en  het is altijd moeilijk om een vrije ronde te vinden.” 

“Mijn run op de zachtste banden was verre van foutloos, dus we kunnen zeker beter dan een zestiende plaats”, vervolgt de Fransman. “We hebben werk voor de boeg om de afstelling te verfijnen, maar we hebben een goed beeld van welke kant we op moeten. Ik weet dus zeker dat de kwalificatie beter zal gaan.”