Lotus is down under al in de eerste ronde ten onder gegaan. Coureurs Pastor Maldonado en Romain Grosjean waren om uiteenlopende redenen al binnen één rondje klaar.

Voor Maldonado zat de Grand Prix in Melbourne er zelfs al na een paar honderd meter op. Hij werd in het gedrang bij de start geraakt en in de rondte getikt door Sauber-coureur Felipe Nasr, die op zijn beurt een duwtje kreeg van Ferrari-rijder Kimi Räikkönen, die weer in de problemen was gekomen in gevecht met zijn eigen teammakker Sebastian Vettel.

Een ongelukkige samenloop van omstandigheden aldus, en reden genoeg voor Maldonado om er flink de smoor in te hebben: “Ik voelde een flinke tik aan de achterkant van mijn auto. Ik heb zelf niet gezien wat er precies gebeurde of wie het deed, maar het is teleurstellend dat we zo een goede kans op punten zijn misgelopen, want tot vandaag waren we aan een goed weekend bezig.”

Aan de andere kant rekent Maldonado niemand iets aan. “Want dit hoort erbij in de racerij. De eerste twee bochten in Albert Park zijn ook erg lastig en het is er altijd druk bij de start”, relativeert de Venezolaan, die in ieder geval huiswaarts keert in de wetenschap dat Lotus er beter voor staat dan een jaar geleden: “Het ziet er veelbelovend uit voor ons.”

Grosjean
Waar Maldonado uitviel door een botsing, daar kwam Grosjeans race door technische pech tot een voortijdig einde. “Ik verloor in de opwarmronde al vermogen en dat verlies bleek helaas niet te herstellen”, vertelt de coureur die zijn Lotus – Mercedes aan het eind van de eerste ronde dus maar de pits in stuurde. “Ik weet niet wat de oorzaak precies was, maar jammer is het wel”, verzucht ook hij.

Net als Maldonado put ook Grosjean echter vertrouwen uit het feit dat de Lotus E23 in ieder geval ‘in de basis goed is’. “Er zijn bovendien voor de volgende races al wat updates op komst, dus het kan dan alleen maar beter gaan.”