Het team van Lotus is onder de indruk van de recente prestaties en werkwijze van coureur Romain Grosjean. Dat vertelt onder meer Lotus-kopstuk Alan Permane.

Permane, bij Lotus werkzaam als director of trackside operations, vertelt aan Autosport dat hij en de rest van het (technische) team onder de indruk zijn van Grosjean: “Romain heeft het – zeker de laatste twee races – erg goed gedaan en echt een stap vooruit gezet, hetgeen voor een groot deel te danken is aan zijn werkwijze buiten de auto.”

“Het is voor ons duidelijk dat Romain buiten de auto een stuk meer ontspannen en zelfverzekerd is geworden, en dat vertaalt zich weer naar hoe hij rijdt als hij in de auto zit”, geeft Permane aan.

“Het lijkt haast wel of Romain een beetje een ander persoon is geworden. Hij is een stuk kalmer en laat zijn hoofd niet op hol brengen door alles wat er gebeurt, waardoor hij zich zowel beter kwalificeert alsmede beter racet.”

“Als hij dit kan volhouden, dan ziet het er goed uit voor de rest van het seizoen”, meent Permane, die dat ook aan Grosjean zelf heeft verteld: “Ik zei op de Nürburgring nog tegen hem dat ik geen idee had van wat hij aan zichzelf had veranderd, maar dat hij vooral zo door moest gaan.”

Behalve Permane is ook teambaas Eric Boullier te spreken over de ‘nieuwe’ Grosjean: “Hij is snel en weet inmiddels ook wat er voor nodig is om die snelheid ook daadwerkelijk in resultaat om te zetten, dus ik hoop dat hij kan voortborduren op zijn huidige vorm.”