Lotus kijkt na een aantal goede races op rij met weinig vreugde terug naar de Grote Prijs van Canada, waar het eigenlijk niet echt naar wens ging voor de ambitieuze formatie.

Jarno Trulli was de enige van de twee Lotus-rijders die vandaag de finish haalde. De Italiaan kwam als zeventiende over de streep en was de laatste coureur die rijdend aan de finish kwam.

“Het was een race waarin veel gebeurde en die goed begon, maar na de herstart ging er helaas veel mis”, vat Trulli zijn zondagmiddag samen.

“Ik had zowel voor als na de hervatting problemen met de remmen, al herstelden ze zich gelukkig vanzelf toen de baan drogen begon te worden. Op het moment dat we op slicks overstapten begon er echter iets in de cockpit te bewegen.”

“Ik kwam toen nogmaals binnen, maar het team kon niet achterhalen wat het was en we konden het dus ook niet oplossen en ik kon zodoende niets anders dan mijn best doen om de finish te halen.”

De finish bleef zoals gezegd buiten bereik voor Heikki Kovalainen. Hij was een enkele ronde nadat de race na de rode vlag werd herstart al klaar. “Ik kreeg een probleem met de aandrijflijn en had dus totaal geen drive meer in de auto zitten, waardoor ik moest opgeven en mijn race erop zat.”