Na 43 van de 57 ronden zat de Grand Prix van Australië erop voor het team van Lotus, maar gezien hoe slecht het eerder dit weekend ging, was dat al meer dan eigenlijk werd verwacht.

De Lotus-bolides van Romain Grosjean en Pastor Maldonado vielen in de vrije traingen en kwalificatie om de haverklap stil en waren niet vooruit te branden, dus dat Maldonado het 29 ronden volhield en Grosjean zelfs de 43 ronde wist te halen, was nogal verrassend.

“Dit was op een bepaalde manier eigenlijk wel een hoopgevende dag”, erkent een enigszins verbaasde Grosjean. “Ik had gedacht het maximaal vijftien á twintig rondjes vol te houden, dus het ging een stuk beter dan gedacht!”

Galgenhumor of niet, Grosjean weet dat er nog veel werk te doen is voor het team uit Enstone. “We hebben vandaag veel geleerd wat ons daarbij zal helpen, maar ondanks dat het de goede kant op gaat klopt het natuurlijk dat we er nog lang niet zijn”, is hij eerlijk.

Maldonado
Maldonado, de nieuwkomer bij Lotus die de hele winter lang juist liet optekenen dat hij zo blij was ‘verlost’ te zijn van Williams, dat vandaag prompt acht punten scoorde, geeft toe dat hij zich zijn debuut bij zijn nieuwe team heel anders had voorgesteld.

“Dit was enorm teleurstellend. Maar”, zo bekijkt hij het ook van de zonnige kant: “Het is hoopgevend dat we na het slechte voorseizoen en de dramatisch verlopen vrije trainingen toch flink wat rondjes hebben kunnen rijden. Het team gaat daar veel aan hebben.”