Door het slechte weer op de eerste trainingsdag in Zuid-Korea heeft Team Lotus niet veel kilometers gemaakt. Volgens coureur Heikki Kovalainen wordt het morgen daarom een drukke dag.

In de eerste training kwamen de vaste Lotus-krachten Kovalainen en Jarno Trulli amper in actie. In het geval van Kovalainen was dat omdat hij er het nut niet van in zag de kletsnatte baan op te gaan en alleen een installatierondje reed, terwijl Trulli moest toekijken omdat hij zijn auto moest afstaan aan testrijder Karun Chandhok.

Diezelfde Chandhok ging wel de baan op, maar hield het bij slechts elf rondjes: “Ik heb desondanks een aardig gevoel voor het circuit gekregen, en de auto lijkt hier ook aardig op snelheid te zijn”, luidt zijn korte commentaar.

In de middag gaf Chandhok de T128 weer terug aan Trulli, die er vervolgens negentien ronden en een twintigste tijd mee reed. “Er viel echter niet veel te leren voor ons, want we reden op intermediates en de voorspelling voor morgen en zondag is juist dat het droog blijft”, deelt hij mede.

“We weten nu weliswaar hoe de auto functioneert als hij op intermediates staat, maar verder hebben we niet veel kunnen doen”, vervolgt Trulli. “Als de weersvoorspellingen onjuist blijken, hebben we daar natuurlijk wel iets aan, maar als het de rest van het weekend gewoon droog is, verwacht ik eigenlijk dat we ook wel goed voor de dag komen.”

Teamgenoot Kovalainen reed in de eerste training zoals gezegd alleen een installatieronde, waarna hij in de tweede sessie wel de baan opging, twintig ronden aflegde en de training als negentiende afsloot.

“We hebben vanmiddag wel het één en ander kunnen doen met betrekking tot het afstellen van de motor, maar de ochtendsessie was een verloren zaak”, vertelt de Fin.

“De meeste teams leken er zo over te denken en bleven dus binnen, hetgeen betekent dat het morgen erg druk wordt tijdens de derde training, want dat wordt dus de eerste kans om te kijken hoe de droogweerbanden het hier doen”, aldus Kovalainen.