Team Lotus lijkt langzaam in de buurt van de gevestigde teams te komen. Heikki Kovalainen klokte in de ochtend de veertiende tijd, en eindigde ’s middags als achttiende.

Jarno Trulli moest zijn stoeltje in de eerste training afstaan als Luis Razia. De Braziliaan werd daar echter niet veel wijzer van. Een probleem met de ophanging gooide roet in het eten. Jarno Trulli kon in de tweede sessie echter beschikken over een betrouwbare Lotus. De Italiaan eindigde die sessie een plaats achter Kovalainen.

“Ik ben blij dat ik een probleemloze middag had”, vertelde Trulli na afloop. “Ik heb eerlijk gezegd nog geen goede balans gevonden. Daar gaan we vanavond mee aan de slag. Als we nog een probleemloze sessie hebben, kunnen we in de kwalificatie verder gaan waar we in Maleisië eindigde.”

Kovalainen hoopt dat zijn sterke optreden van vandaag een voorteken is van een goed weekend. “Ik had de hele dag geen betrouwbaarheidsprobleem. Hopelijk zegt dat wat voor de rest van het weekend”, aldus de Fin. “Vanochtend was de balans in de auto prima, maar door een paar wijzigingen was dat ’s middags niet meer zo.”

“Ik had wat last van verkeer toen ik een snel rondje wilde neerzetten. Daarom kon ik niet alles uit de auto halen. Dankzij de probleemloze dag kunnen we vanavond de auto verbeteren. We zien wel weer waar we morgen staan.”