Lotus kan zich vandaag mengen in de strijd met het fabrieksteam van Renault. Heikki Kovalainen eindigde ertussen, terwijl Jarno Trulli moest opgeven.

Kovalainen eindigde net achter Bruno Senna, maar wist de andere Renault van Vitaly Petrov achter zich te houden. “Hier mogen we blij mee zijn”, zegt de Fin. “Onze strategie pakte goed uit en dankzij snelle pitstops wist ik Petrov telkens voor te blijven. De update op de auto hielp hier een beetje, maar ik verwacht dat deze in Japan nog beter tot zijn recht komt.”

Trulli wist zich bij de start voor beide Renault en de Toro Rosso van Jaime Alguersuari te wurmen. “Ze zetten me flink onder druk, maar ik wist ze tot de eerste pitstop achter me te houden”, vertelt de Italiaan. “Daarna raakte Jaime mijn linker achterband en moest ik helaas een extra stop maken.”

“Ik deed mijn best om nog terug te vechten, maar door een versnellingsbakprobleem moes tik de strijd staken”, vervolgt Trulli. “Ik ben blij dat we hebben kunnen strijden vanaf het begin en deze race was een goed teken voor de rest van het seizoen.”