Voor het werd overgenomen door Renault, maakte het team van Lotus in 2015 maar liefst 67 miljoen euro verlies.

Lotus had het in de jaren voor de overname al zwaar, maar het verlies nam in 2015 flink toe. Over heel 2014 bedroeg het 6.8 miljoen euro, waarna het verlies in 2015 dus bijna zestig miljoen hoger lag.

Als reden hiervoor wijst Lotus naar een afname van sponsorinkomsten, terwijl de operationele uitgaven – ondanks dat het team met de hand op de knip door het leven ging – toenamen.

Formula One World Championship 2016, Round 10, British Grand Prix, Silverstone, England, Sunday 10 July 2016 - Jolyon Palmer (GBR) Renault Sport F1 Team RS16.

Sinds begin 2016 is Renault weer de eigenaar van ‘Team Enstone’.

Renault
De Franse automaker Renault redde de formatie uit Enstone van een faillissement door het team over te nemen. Renault deed dit echter wel pas na zeer lang onderhandelen met vorige eigenaar Genii Capital.

Renault nam het team uiteindelijk voor het symbolische bedrag van één pond over, wat bij de huidige koers neerkomt op € 1,19. Renault investeert nu echter flink in de wederopbouw van het team.

Volgens de nieuwe eigenaar Renault volgt het daarbij ‘een strik businessplan’. Het neemt zich daarbij voor ‘de uitgaven en investeringen op een niveau te brengen die passen bij de sportieve ambities’.

In sportief opzicht is Renault overigens matig aan het seizoen begonnen. Het team heeft in tien races maar één keer punten gescoord en staat negende van de elf teams in het WK, met zes punten.

Renault schrijft dit toe aan ‘het gebrek aan ontwikkeling in 2015’. Het verwacht wel beterschap in de tweede helft van 2016, maar rekent er niet op de zesde plek in het WK van 2015 te evenaren.