Het team van Lotus denkt in België meer punten aan haar totaal toe te kunnen voegen. Dit omdat de Lotus E23 goed bij het snelle Spa-Francorchamps zou moeten passen.

“Spa is een werkelijk fabuleuze baan”, jubelt Grosjean, die dus denkt dat ‘het een circuit is dat ons in de kaart speelt’ omdat het Lotus in staat stelt een aantal van de sterke punten van de E23 uit te buiten. “Ik ben er dan ook helemaal klaar voor om meer punten te scoren”, verklaart de Fransman.

Nick Chester, Lotus’ technisch directeur, vertelt op zijn beurt wat die sterke punten zijn: “We hebben een krachtige motor (de Mercedes-V6, red.) en de E23 wordt niet afgeremd doordat hij veel luchtweerstand genereert. We zouden er daardoor dus goed voor moeten staat”, stelt hij.

Chester erkent wel dat het lastig kan zijn een auto goed af te stellen voor Spa – ‘want je hebt downforce nodig voor de snelle bochten, maar je wil juist met weinig vleugel rijden voor de lange rechte stukken’ – maar hij gaat er vanuit dat Lotus in de simulator wel met een aardige basis set-up kan komen.

Behalve dat Chester en Grosjean er vertrouwen in hebben, reist ook Grosjeans teamgenoot Pastor Maldonado met een goed gevoel af naar de Ardennen. De Venezolaan bewaart goede herinneringen aan het circuit en dat helpt daar uiteraard bij.

Wat Maldonado nog aangeeft, is dat er mogelijk een afweging gemaakt moet worden tussen een set-up voor de kwalificatie – met meer downforce voor in de bochten – en één voor in de race met minder downforce voor extra snelheid op de rechte stukken.

Maldonado’s voorkeur lijkt daarbij naar het laatste uit te gaan: “Want Spa is echt nog een baan waar je in kan halen en we zijn sowieso snel in een rechte lijn, dus dat gaat zeker helpen”, besluit de altijd strijdlustige Maldonado.