Terwijl de geruchten over een overname door Renault steeds sterker worden, maakt Lotus zich op voor de race op Monza. Na een sterk weekend in België, hoopt het team ook daar goed voor de dag te komen.

Romain Grosjean finishte in België als derde en sleepte zo Lotus’ eerste podiumplek van het jaar in de wacht. Reden genoeg voor de Fransman om met vertrouwen op de race op het net als Spa-Francorchamps zeer snelle Monza vooruit te blikken: “Op papier zou onze auto het op Monza zelfs nog beter moeten doen dan op Spa, dus in theorie zou een podiumplek weer mogelijk moeten zijn”, verklaart hij enigszins gekscherend.

“Tot we daadwerkelijk de baan op gaan, weten we natuurlijk niet hoe we het relatief gezien zullen doen in vergelijking tot onze rivalen, maar ik ga zoals altijd zo goed mogelijk proberen te scoren”, vervolgt Grosjean, wiens vertrouwen gebaseerd is op hoe sterk de Lotus E23 is gebleken als deze met weinig downforce is afgesteld, wat precies is wat op Monza nodig is.

Maldonado
Teamgenoot Pastor Maldonado viel op Spa al na twee ronden uit, nadat hij te hard op de kerbstones bij Eau Rouge knalde, waarbij het koppelingssysteem beschadigd raakte. Daarvoor, in de kwalificatie, zat hij er met een achtste tijd echter ook niet verkeerd bij. Tel daar Grosjeans vorm bij op en ook Maldonado is ‘na Spa erg benieuwd hoe we het op Monza kunnen doen’. 

“Ik verheug me erg op de race”, vertelt Maldonado, die er ‘een goed gevoel’ bij heeft. “Onze auto doet het goed qua topsnelheid en dat is wat je op Monza wil”, weet de coureur die bijval krijgt van technisch directeur Nick Chester: “Het ziet er goed uit voor Monza. Onze auto deed het eerder immers ook goed in Montréal en Spa. In Monza rijden we met nog minder downforce, maar dat zou de E23 goed moeten liggen.”