*

Lotus niet snel, wel tevreden

Eelco den Boer

Eelco den Boer

4 jaar geleden

Lotus niet snel, wel tevreden
Racepictures

Hoewel de Lotussen tijdens de eerste trainingsdag in Canada buiten de toptien bleven steken, zijn Romain Grosjean en Pastor Maldonado wel tevreden over de ontwikkeling van de auto.

“We hebben progressie geboekt sinds Canada”, concludeert Grosjean na de dag als elfde te hebben afgesloten. “We hebben ons verbeterd op punten waar we veel moeite hadden. Dat is een bonus. We wisten van tevoren dat de lange rechte stukken hier ons niet zouden liggen, dus we moeten alles zien te halen uit de rest. Ik denk dat er nog wel meer in zit en als het inderdaad warmer wordt, werkt dat in ons voordeel. Dus we gaan voor een toptienklassering in de kwalificatie.” 

Net als Grosjean maakte Pastor Maldonado wat uitstapjes naast de baan en in de tweede vrije training viel hij ook even stil in de pits. Maar na teruggeduwd te zijn naar de pits, kon hij toch zijn programma afwerken. Hij besloot de dag als vijftiende op een kwart tel van zijn teamgenoot. 
“We hadden enkele kleine problemen”, erkent Maldonado. “Maar we hebben toch aardig wat kilometers kunnen maken. Dat heeft ons een goed beeld gegeven van waar we aan moeten werken. We weten wat we willen met de auto en wat we morgen willen bereiken in de kwalificatie.”