De ontwikkeling van de Lotus E23 staat dit jaar grotendeels stil en zelfs als Renault de formatie overneemt zal dat niet veranderen. Dat vertelt Lotus-kopstuk Alan Permane.

In interview met F1i.com verklaart trackside operations director Permane dat zelfs de langverwachte overname van het team door Renault niet ineens een impuls zal geven aan het gestaakte ontwikkelingsprogramma van de E23. “Want vrijwel al onze aandacht ligt al bij de auto voor 2016.”

“Er zijn wel wat kleine dingen waar we nog mee bezig zijn. We werken bijvoorbeeld nog aan de nieuwe voorvleugel die we ook al naar België en Italië hebben meegebracht. Ook dat is echter een concept dat eigenlijk voor 2016 is bedoeld. We gebruiken die vleugel dit jaar alleen als we hem daardoor beter kunnen maken. Qua ontwerp is het iets heel anders dan onze vorige voorvleugel en het is meer een doorlopend project.”

“We zullen gedurende de rest van dit seizoen dus niet veel nieuws meer brengen, maar dat geldt voor ieder team”, stelt Permane, die denkt dat Lotus ondanks het gebrek aan verdere verbeteringen nog wel serieus werk kan maken van de strijd met Force India om de vijfde plek bij de constructeurs: “Zij behaalden een goed – wellicht ietwat gelukkig – resultaat in Italië. Met nog zeven races te gaan hebben we echter nog genoeg tijd om ze te verslaan.”