Het raceweekend in Singapore was ‘hoopgevend’ voor het team van Lotus, verklaart kopstuk Alan Permane. “Ik denk dat we dit seizoen sterk kunnen afsluiten.”

Permane, trackside operations director bij het team uit Enstone, laat in gesprek met Autosport optekenen dat hij door de goede vorm die Lotus in Singapore aan de dag legde vertrouwen heeft in een goede afloop van het seizoen.

Hoewel Romain Grosjean uitviel door een technisch defect, kwam Kimi Räikkönen ondanks rugpijn en een slechte kwalificatie – hij moest de race als dertiende beginnen – als derde over de streep. “En als Romain geen pech had gehad, waren we derde en vierde geworden”, weet Permane, die denkt dat Grosjean in dat geval voor Räikkönen zou zijn geëindigd.

Permane stelt verder tot zijn genoegen vast dat Grosjeans derde plek in de kwalificatie liet zien dat Lotus het op zaterdag ‘voor de verandering’ ook eens goed voor elkaar had. “De auto deed het goed. Het was een prima kwalificatie voor ons, want als Kimi een normaal weekend had gehad, zou hij veel verder naar voren hebben gestaan.”

Ondanks dat Permane inziet dat op Sebastian Vettel en Red Bull geen maat staat, verwacht hij veel van de nog resterende races. “We gaan naar circuits die in grote mate overeenkomen met Singapore en Pirelli kiest dit keer – in tegenstelling tot vorig jaar – gelukkig niet uitsluitend voor harde banden voor de laatste races. Ik verwacht dan ook dat we dit seizoen sterk zullen afsluiten.”