Na een puntloos optreden in Monaco verwacht Lotus in Canada weer goed voor de dag te komen. Pastor Maldonado streeft er daarbij vooral naar de hatelijke nul achter zijn eigen naam weg te vlakken.

Na zes races staat Lotus op zestien punten, welke allemaal door Maldonado’s teamgenoot Romain Grosjean zijn gescoord. Niet voor de eerste keer dit jaar zet Maldonado er voor aanvang van een race dan ook op in eveneens zijn bijdrage te leveren aan het puntentotaal van het team uit Enstone.

“Hoewel we dit jaar tijdens een flink aantal races goed genoeg waren voor punten, is het met toch telkens niet gelukt om ook daadwerkelijk bij de eerste tien te eindigen, maar daar wil ik in Canada verandering in brengen”, verkondigt een strijdlustige Maldonado.

De Venezolaan put er daarbij vertrouwen uit dat de Lotus E23 ‘het hele jaar al goed aanvoelt’: “En er is geen reden om te denken dat dit in Canada anders zal zijn, ondanks dat het Circuit Gilles Villeneuve natuurlijk een baan is met een geheel eigen karakter.”

Voor teamgenoot Romain Grosjean is het juist daarom één van zijn favoriete circuits. “In ieder geval op de XBox”, grapt hij. “De race in z’n geheel bevalt me echter altijd heel goed en hoewel het er de afgelopen twee jaar niet goed voor me uitpakte, behaalde ik er in 2012 mijn eerste tweede plek in de Formule 1”, memoreert de Fransman, die deze klassering sindsdien wel heeft geëvenaard, maar nog niet heeft verbeterd.

Over zijn verwachtingen voor de komende editie van de race laat Grosjean zich niet uit, net zoals ook technisch directeur Nick Chester zich wat dat betreft op de vlakte houdt. Wat Chester echter wel benadrukt, is dat hij een sterk Lotus verwacht: “We waren in Monaco snel in de trage bochten, terwijl we over veel topsnelheid beschikken op lange rechte stukken. De baan in Canada vormt daar een combinatie van, dus zou ons goed moeten liggen.”