Mercedes is met Lotus tot een akkoord gekomen over het leveren van motoren aan de stal uit Enstone. De switch zou de weg voor Renault vrij maken om zich meer op Red Bull te richten als belangrijkste klant.

Hoewel de deal officieel nog niet is beklonken, wordt er aangenomen dat het afronden ervan slechts een formaliteit is. De haken en ogen die er nog aan zitten hebben er mee te maken dat Lotus een langdurig contract met Renault heeft, waar het het nu dus onderuit wil. Renault denkt echter niet dat het nadelig is om Lotus als afnemer van de Franse krachtbronnen te verliezen.

“Ik denk dat het met drie partners voor ons makkelijker wordt om ons te schikken naar wat Red Bull van ons verlangt”, aldus Remi Taffin, trackside operations manager van Renault. “Dat is overigens niet automatisch nadelig voor de overige Renault-teams. Die kunnen meeliften op de successen die we met Red Bull willen bereiken.”

“Ook financieel gezien is het voor ons niet ongunstig. Natuurlijk verliezen we wel de inkomsten afkomstig van Lotus, maar dat brengt ons niet in een positie waarin we ons werk niet meer zouden kunnen doen. Bovendien zal Renault Sport bijspringen waar nodig om het merk terug naar de top te krijgen.”