De Mercedes-krachtbron moest dit seizoen van Lotus weer een kracht maken om rekening mee te houden, maar de eerste twee races leverde geen punten op. Daar bracht Romain Grosjean vandaag verandering in.

Grosjean verschafte zich op zaterdag al een goed uitgangspunt voor de race van vandaag. De achtste startpositie weet hij in 56 ronden om te zetten in een zevende klassering aan het eind van de race. “Beter dan dit konden we vandaag niet, maar dit geeft al veel voldoening”, reageert de Fransman na afloop.

“Ik ben trots op iedereen die heeft bijgedragen aan dit resultaat, zowel op de baan als in onze thuisbasis Enstone. Het was geen eenvoudige race voor ons, omdat het circuit ons niet bijzonder goed ligt, maar we maakten een goede start en de daaropvolgende stints verliepen prima. Ik denk dat we goed bezig zijn wat betreft het verbeteren van de auto en het is geweldig om eindelijk de eerste punten te scoren.”

Pastor Maldonado
Pastor Maldonado viel tijdens de race vooral op door zijn spin en zijn aanvaring met Jenson Button, waar hij voor de verandering eens niet voor verantwoordelijk wordt gehouden. Maar dergelijke incidenten leveren aan de meet natuurlijk niks op. Sterker nog, het maakt dat hij de finish niet eens ziet.

Het gevecht tussen de Venezolaan en Button dat uiteindelijk leidde tot het contact, heeft Maldonado ervaren als vermakelijk: “Dat gevecht begon heel clean, maar ik denk dat Jenson op een gegeven moment zijn rempunt verkeerd inschatte. Dat kan gebeuren” zo weet Maldonado, die het verder afdoet als een race-incident. “Maar goed, onze racepace zag er prima uit, ook al werd duelleren door een remprobleem wel bemoeilijkt.”