Lotus-rijder Jarno Trulli is gelukkig met de manier waarop zijn vrijdag verlopen is, terwijl de dag voor teamgenoot Heikki Kovalainen wat stroef van start ging maar uiteindelijk toch nog goed eindigde.

Trulli en Kovalainen ontliepen elkaar vandaag niet veel: in de eerste training was Trulli achttiende en Kovalainen negentiende, waarna het duo in de middag – in dezelfde volgorde – plaats zestien en zeventien opeiste.

“Het was een goede vrijdag. We hebben de hele dag door gewoon zonder problemen kunnen rijden en beide compounds van de Pirelli’s uitgebreid kunnen testen”, luidt de lezing van Trulli aldus.

De ervaren Italiaan houdt er echter rekening mee dat het morgen wel eens een heel ander verhaal kan zijn. “Als het inderdaad gaat regenen, wordt het de rest van het weekend voor iedereen een stuk harder werken”, weet hij.

Aan de andere kant van de Lotus-garage was het voor Kovalainen een dag waaraan hij gemengde gevoelens heeft overgehouden. “Ik ben over het algemeen tevreden, maar het was wel een rare dag”, stelt hij.

“In de ochtend had ik namelijk veel moeite met de balans en prestaties van de auto. Het leek mijn moeilijkste vrijdag van het jaar te gaan worden, totdat de auto gelukkig steeds beter werd naarmate we meer ronden reden.”

“We wisten ons toen steeds meer te verbeteren en aan het eind van de vrije trainingen konden we er gelukkig alsnog uithalen wat we van tevoren in gedachten hadden”, besluit een opgeluchte Kovalainen.