Met Pastor Maldonado en Romain Grosjean aan het eind van de dag bij de top tien, zijn ze bij Lotus tevreden, ondanks dat er nog wel wat opstartproblemen waren.

Zowel Maldonado als Grosjean werd geplaagd door een issue dat Lotus verder niet bij naam noemt. Grosjean had er in VT1 last van, Maldonado in de tweede sessie. Beide coureurs verloren er aardig wat tijd door, want Grosjean kwam in VT1 niet verder dan vijf rondjes, terwijl de teller voor Maldonado in de sessie daarna op elf bleef steken, maar Lotus zegt ‘al aan een oplossing te werken’ en dus maakt niemand zich er al te druk om.

“Het missen van een groot deel van de eerste training was natuurlijk niet ideaal, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het probleem morgen opgelost is, terwijl het sowieso typisch zoiets is waar je aan het begin van een seizoen last van hebt”, zegt Grosjean, die het belangrijker vindt dat de Lotus E23 goed aanvoelde: “Absoluut. Er zit zeker potentieel in en ik denk dat dit een mooi weekend kan worden, dus de sfeer zit er bij het hele team goed in.”

Maldonado onderschrijft dat: “De besprekingen na de beide sessies verliepen zeer voortvarend, dus de vibe in het team is momenteel zeer positief”, zegt de Venezolaan, terwijl technisch directeur Nick Chester nog maar eens herhaalt dat ‘de E23 zo te zien een flinke stap vooruit oplevert’. “De auto lijkt op elk mogelijk vlak beter te zijn en Pastor en Romain zijn zeer te spreken over de balans en het rijgedrag”, stelt hij tot slot tevreden vast.