Bij Lotus willen ze dit weekend graag eens verrassen, want ‘drie keer is scheepsrecht’. Op de vrijdag balanceren de coureurs op het randje van de top tien en daar zijn ze voorlopig tevreden mee.

Het meest blije gezicht behoort ongetwijfeld toe aan Jolyon Palmer. De Brit mocht voor het eerst tijdens een vrije training plaatsnemen achter het stuur van de E23. Hij heeft naar eigen zeggen lang moeten wachten op de kans, maar het was het wachten waard.

“Dit was een hele bijzondere ervaring”, aldus Palmer. “Ik stond natuurlijk voor de taak om in korte tijd de baan te leren. Dan is het niet eenvoudig als de baan nog vuil is en weinig grip biedt. Ik ben dan ook tevreden met mijn vijftiende tijd. Het was heel gaaf om tijdens een Grand Prix weekend deel uit te maken van het deelnemersveld.”

Romain Grosjean
Romain Grosjean nam in de Chinese middag de auto weer over van Palmer. De Fransman baalt ervan dat hij ’s ochtend niet heeft kunnen rijden, maar is aan het eind van de dag desondanks tevreden met zijn optreden: “Het is altijd goed om een dag te besluiten in de top tien”, aldus de als negende geklasseerde Grosjean.

“We hebben flink wat ronden kunnen rijden en de auto voelt over de hele breedte competitief aan. Zoals altijd is er nog een aantal verbeterpunten aan te wijzen, maar de start is veelbelovend.”

Pastor Maldonado
De Venezolaan schurkte met twee elfde plaatsen tot twee keer toe tegen een plekje bij de beste tien aan, iets wat het doel is op met name de zondag. Hoewel de auto nog niet honderd procent naar tevreden van Maldonado presteert, is hij wel tevreden met de vooruitgang vandaag.

“We hebben gedurende de dag de afstelling van de auto weten te verbeteren. Dat maakt dat het al met al een goede dag was. Ik denk dat we een sterke auto hebben met het oog op de kwalificatie.”