Kimi Räikkönen zal toch niet in actie komen voor Lotus tijdens de Young Driver Test. Het team had de Fin oorspronkelijk ingeroosterd voor vrijdag, maar geeft nu de voorkeur aan testcoureur Nicolas Prost, zodat het meer kan doen dan alleen bandentests.

Prost rijdt vandaag ook al voor Lotus. Morgen komt derde rijder Davide Valsecchi in actie. Daarna keert Prost dus terug in plaats van Räikkönen. Vanwege de bandenproblemen tijdens de Grand Prix van Engeland mogen bij uitzondering ook racecoureurs rijden tijdens de rookietest. Zij mogen zich dan echter alleen met de banden bezighouden en geen nieuwe onderdelen testen.

Lotus wil de test liever gebruiken voor ontwikkelingswerk. “Met Kimi hadden we maar een zeer beperkt programma kunnen afwerken”, verklaart Lotus-teammanager Alan Permane. “Dat zou ten koste gaan van de ontwikkeling van nieuwe onderdelen die we gepland hadden.”

“Door Nicolas Prost een extra dag te geven, kunnen we verder gaan met het werk waarmee we vandaag zijn begonnen”, vervolgt hij. “Hopelijk krijgen we daarmee de Lotus E21 in optimale conditie voor de volgende Grand Prix. Ondertussen zullen we ook het nodige testwerk doen met de Pirelli-banden.”

Ook Mark Webber laat de test overigens schieten. De Red Bull-coureur staat zijn tijd af aan landgenoot Daniel Ricciardo, die morgen eerst voor Toro Rosso op pad gaat en dan ’s middags overstapt in de RB9. ’s Ochtends rijdt Antonio Felix da Costa voor Red Bull. Door het afzeggen van Webber mag hij vandaag de hele dag rijden.