*

Lotus verwacht beterschap in Singapore

Daan de Geus

Daan de Geus

15 september 2014 10:08

Lotus verwacht beterschap in Singapore
Racepictures

De Lotus E22 is een nukkige en trage bolide, maar in theorie zou hij beter bij het circuit van Singapore moeten passen dan bij de vorige banen die zijn aangedaan, dus het team rekent op een sterker optreden.

Lotus introduceert geen omvangrijke updates meer voor de E22, dus coureur Pastor Maldonado weet dat hij geen wonderen hoeft te verwachten, maar slechter dan het in Italië ging, kan het volgens de Venezolaan in ieder geval niet gaan. “Ik realiseer me dat we geen sprong vooruit zullen maken, maar een stapje voorwaarts moet toch wel tot de mogelijkheden behoren”, denkt hij.

Teamgenoot Romain Grosjean put zijn vertrouwen vooral uit het feit dat het Marina Bay Street Circuit wel wat weg heeft van het circuit in Monaco, waar hij eerder dit jaar voor de tweede – en laatste – keer dit seizoen in de punten reed voor Lotus. “Dus ik hoop dan ook dat we in Singapore een soortgelijk resultaat kunnen behalen, want ik ga er vanuit dat we er een stuk verder vooraan op de grid zullen staan”, toont hij zich ambitieus.

Wat Lotus volgens adjunct-teambaas Federico Gastaldi verder moet helpen, is dat Maldonado en Grosjean ‘vechters zijn en van straatcircuits houden’. “Dus ik twijfel er niet aan dat ze allebei hoe dan ook het maximale uit de E22 zullen persen.”