Lotus vindt het oneerlijk dat Pirelli de samenstelling van de banden verandert. De auto van Kimi Räikkönen en Romain Grosjean gaat namelijk wel zuinig om met de banden. Met de verandering zou Pirelli dus bepaalde teams voortrekken.

Dat uitgerekend Lotus nu aan de bel trekt, is geen verrassing. Van alle topteams maakte de Britse renstal de minste bandenwissels in onder meer Australië, waar Räikkönen won, en afgelopen weekend in Spanje. Veranderingen aan de banden zouden ervoor kunnen zorgen dat de Lotus minder uit de verf komt, terwijl deze nu perfect functioneert.

Eric Boullier, teambaas van Lotus noemt de verandering ‘oneerlijk’. “Iedereen heeft dezelfde banden, dus onze rivalen hebben de situatie gewoon verkeerd ingeschat. Maar ja, als Pirelli ze echt gaat veranderen, moeten wij er maar weer goed mee omgaan. Zoals we altijd doen.”

“Ze hebben de harde band al harder gemaakt, alleen maar om het meest zeurende team tegemoet gekomen”, vervolgt Boullier, waarschijnlijk doelend op Red Bull. “Ik denk dat Pirelli echter niet zo veel veranderd. Er is namelijk gevraagd of ze banden wilden maken die zo’n twintig ronden meegaan. En dat doen ze zeker.”