Kimi Räikkönen behield zijn derde plaats in het kampioenschap, maar Lotus is ontevreden met de zesde en zevende plaats in de Grand Prix van Singapore.

Volgens teammanager Alan Permane heeft het team op vrijdag een paar fouten gemaakt waarvan het niet meer herstelde. “We hadden in ieder geval de auto niet optimaal geprepareerd”, stelt Permane tegen Autosport. “Onze eerste dag was erg matig.”

“We begrepen wel al snel wat er misging maar we herpakten ons niet goed genoeg. Zowel Kimi Räikkönen als Romain Grosjean reed geen goede kwalificatie”, zegt Permane over de, respectievelijk, twaalfde en achtste startplaats van het Lotus-duo.

“Kimi reed in de tweede kwalificatie op nieuw rubber langzamer dan op oude banden. Hij verloor op elk gedeelte van de baan wel wat tijd. Romain kon vierde of vijfde worden, maar werd achtste. Daarna had Kimi in de race pech met een neutralisatie. Hij kwam de pits in terwijl de safety car daarna naar buiten ging. Hierdoor kon hij Nico Rosberg nooit meer inhalen.”

Meer dan een vijfde plaats had er volgens Permane trouwens niet ingezeten. “Paul di Resta (die vierde werd, red.) was gewoon veel te snel voor ons.”