James Allison, de technisch directeur van Lotus, denkt zijn team over drie weken in China met een aantal updates vooruit te kunnen helpen: “Er zijn behoorlijk wat doorontwikkeling onderweg”, zegt hij.

Op de website van het team benadrukt Allison dat er keihard wordt gewerkt op de fabriek in Enstone: “Er zijn behoorlijk wat updates onderweg die ons moeten helpen om tijdens het raceweekend in China meer performance uit onze auto te halen.”

 

“Gezien hoe dicht het veld bij elkaar zit, kunnen deze doorontwikkelingen ons in theorie aardig wat gridplaatsen vooruit helpen, maar we weten natuurlijk best dat het in praktijk waarschijnlijk niet zo makkelijk zal gaan”, vervolgt Allison. “De andere teams zitten immers ook niet stil en werken waarschijnlijk net zo hard als wij.”

 

“Wij moeten daarom hopen dat onze upgrades meer opleveren dan de verbeteringen waar de andere teams in China mee op de proppen komen, want anders zit die vooruitgang er niet in”, weet de technisch directeur. “Hetzelfde geldt uiteraard voor ons algehele ontwikkelingsprogramma, want als je niet bijblijft in de ontwikkelingsrace, zit succes er niet in.”