Bij Lotus wil men in het nieuwe jaar de vruchten plukken van een goed verlopen 2012. De derde plaats in het constructeurskampioenschap is dan ook het doel, één plekje hoger dan vorig jaar.

Kijkend naar de lijnen van de nieuwe E21, lijkt hij niet heel veel veranderd ten opzichte van zijn voorganger, de E20. De man achter het ontwerp van de nieuwe auto, James Allison, heeft daar een logische verklaring voor.

“De regels voor 2013 zijn nagenoeg hetzelfde gebleven en dus zal je bij de meeste teams geen grote uiterlijke veranderingen zien”, aldus Allison. “De verbeteringen zitten hem dan ook met name in de details. Natuurlijk zitten er nieuwe ideeën in de auto verwerkt, maar de auto van vorig jaar vormde een duidelijk uitgangspunt voor die van dit jaar. Al met al is het denk ik een hele mooie auto geworden.”

Teambaas Eric Boullier is erg optimistisch over de kansen van zijn team in 2013: “Vorig seizoen verliep al heel erg goed voor ons en dit jaar willen we het nog beter doen. We zetten in op de derde plaats en ik denk dat we alles in huis hebben om dat te bereiken. Aan onze coureurs zal het in ieder geval niet liggen.”

“Beide coureurs zijn gretiger dan ooit en echte racers”, aldus Boullier, die ook tijdens de presentatie van de nieuwe auto niet aan de vraag ontkwam of het een goede zet was om Romain Grosjean aan te houden als racecoureur. “Romain is een zeer goede coureur en heeft in alle klassen voorafgaand aan de Formule 1 gewonnen”, benadrukt de Fransman. “Romain en Kimi zullen allebei alles moeten geven dit seizoen en ik vertrouw erop dat ze daartoe in staat zijn.”