Lotus-coureurs Romain Grosjean en Pastor Malonado zijn licht teleurgesteld met hoe de kwalificatie verlopen is, maar zien vanaf de startplekken negen en tien zeker nog kansen voor in de race.

Grosjean en Maldonado kwalificeerden zich eigenlijk als tiende en elfde, maar door de gridstraf van Red Bulls Daniil Kvyat schuiven ze allebei een plekje op. In zijn terugblik op de zaterdag, geeft Grosjean echter aan dat negende alsnog minder is dan hij had gehoopt: “Helaas was direct toen ik in Q3 de baan op ging echter duidelijk dat er iets mis was met mijn auto”, vertelt de coureur die daarin uiteindelijk ook geen rondetijd neerzette.

“Het ging om een hydraulisch lek. We dachten dat we het nog konden repareren, maar hadden uiteindelijk net niet genoeg tijd. Frustrerend, maar aan de andere kant is als negende beginnen echter ook weer niet het eind van de wereld. Ik denk ook dat we een interessante race tegemoet gaan, waarin ik zoveel mogelijk plekken wil winnen.”

Maldonado
Ook voor Maldonado eindigde de kwalificatie niet zoals gewenst, maar dan dus net iets eerder aan het eind van Q2. “Het lukte me op het moment dat het erom ging helaas niet een snel en foutloos rondje neer te zetten, want het was een hele drukke sessie”, vertelt de Venezolaan.

“Doordat ik eigenlijk elfde was, mag ik echter wel kiezen met welke banden ik aan de race wil beginnen”, zo stipt Maldonado een mogelijk voordeel aan, terwijl ook hij benadrukt dat Lotus zeker nog naar voren kan komen: “We kunnen hier alsnog goed scoren”, klinkt het stellig.