Romain Grosjean heeft weer een toptienklassering uit het vuur gesleept in Monza. Pastor Maldonado eindigde net buiten de toptien. Beiden hadden op iets meer gehoopt, maar zijn toch tevreden.

“Het is positief wanneer je teleurgesteld kunt zijn met een achtste positie”, laat Grosjean zijn filosofische kant zien. “Maar Q3 was niet perfect. We moeten achterhalen waarom we niet de snelheid hadden om nog iets hoger te eindigen. Op dit circuit zijn veel mogelijkheden om in te halen, dus er ligt zeker een goed resultaat in het verschiet.” 

Ook Maldonado is ondanks het mislopen van Q3 positief gestemd. Het voordeel van zijn elfde plaats is dat hij nog een vrije bandenkeuze heeft voor de start van de race. “Ik denk dat de topvijf haalbaar is”, aldus de ambitieuze Venezolaan. “We hebben een extra set vers rubber en een goed uitgangspunt om punten te pakken.” 

“Maar ik had natuurlijk verwacht nu ook in de toptien te zitten”, treurt Maldonado toch een beetje na. “Ik had moeite om de banden op de juiste temperatuur te krijgen en bovendien had ik niet echt een vrij rondje in Q2 waardoor ik net iets tekortkwam. De omstandigheden waren anders ten opzichte van vanmorgen. Het warmere weer zorgde ervoor dat de achterkant minder stabiel was.”