De Lotus E23 is volgens adjunct-teambaas Federico Gastaldi op elk type circuit behoorlijk competitief, dus hij verwacht dat de thuisrace op Silverstone daar geen uitzondering op zal vormen.

“Ik denk dat we het goed kunnen doen in Silverstone”, verkondigt Gastaldi. “We hebben immers al op verschillende circuits laten zien dat de E23 een goede auto is, terwijl onze coureurs Romain Grosjean en Pastor Maldonado hun werk geweldig doen”, vervolgt hij. “We hebben daardoor elk raceweekend een goede kans om een mooi resultaat te behalen en dat zou dus ook voor onze thuiswedstrijd moeten gelden.”

Voor Grosjean zou een mooi resultaat in Engeland welkom zijn. Niet alleen omdat hij tijdens de vorige race – in Oostenrijk – uitviel terwijl hij op koers lag voor een goede puntenfinish, maar ook omdat het hem de laatste jaren niet heeft meegezeten op het circuit van Silverstone. “De eerste keer dat ik er als Formule 1-coureur racete, scoorde ik gelijk punten. Sindsdien is dat me echter niet meer gelukt, dus het is hoog tijd om er weer eens te scoren.”

Waar het volgens Grosjean ook hoog tijd voor is, is een lekker zonnetje tijdens het Britse raceweekend. “Want we hebben er de laatste jaren meer dan genoeg regen gezien, al zijn de Engelsen dat natuurlijk wel gewend”, grapt hij.

“Voor komend weekend ziet het weer er echter goed uit. Volgens sommige voorspellingen krijgen we zelfs een hittegolf. Laten we hoe dan ook hopen dat het meezit, want met een zonnetje en de fans in groten getale op de tribunes, is Silverstone een geweldige plek om te zijn.”