US F1-coureur José Maria López hoopt dat de Spaanse coureur Adrián Vallés zijn teamgenoot wordt bij de Amerikaanse renstal. Volgens López heeft Vallés talent en ervaring.

Vooralsnog is López de enige coureur die is bevestigd door US F1. Verder blijft het akelig stil rondom de renstal van Ken Anderson en Peter Windsor en waarschijnlijk mist US F1 alle wintertests voorafgaande aan het raceseizoen.

Toch houdt López zich bezig met zijn toekomstige teamgenoot. “Ik zou Adrián (Vallés, red.) erg graag als teamgenoot willen hebben”, zegt López tegen de Spaanse krant Marca.

“Hij is jong, getalenteerd en hij heeft veel ervaring. Daarnaast ken ik hem goed, omdat we samen in het Renault Driver Development Program hebben gezeten.”

“Het is altijd erg moeilijk om een rijder te beoordelen als hij bij een ander team en in een andere auto zit, maar Adrián heeft in verschillende raceklassen succes geboekt”, aldus López.

Vallés heeft al een flinke cv in de racerij opgebouwd. In 2009 won hij het Superleague-kampioenschap met de voetbalclub Liverpool FC. Verder heeft de Spanjaard ervaring in de GP2, Renault World Series en was hij in 2007 testcoureur van het toenmalige Spyker (tegenwoordig Force India).

Wanneer de tweede coureur van US F1 wordt bevestigd, is nog onduidelijk. López heeft in ieder geval geen spijt dat hij is aangesteld bij een debuterend team.

“Het is het waard. Ik heb veel meegemaakt en heb er hard voor moeten vechten om dit voor elkaar te krijgen. Dit is voor mij een kans om terug te keren aan de top van de autosport en ik ga alles geven om in de Formule 1 te blijven.”

LP