Madrid zal vanaf 2026 de Grand Prix van Spanje organiseren. Dat melden verschillende Spaanse media. Daarmee kaapt de hoofdstad de race weg van Barcelona, die al sinds 1991 de Spaanse race organiseert.

Het Circuit de Barcelona-Catalunya is al lange tijd een vast onderdeel van de Formule 1-kalender. Sinds 1991 is het circuit al de thuishaven van de Grand Prix van Spanje. In vele jaren was het circuit ook de locatie van de testdagen voorafgaand aan het seizoen. Verschillende F1-legendes, onder wie Michael Schumacher, Alain Prost en Mika Häkkinen, wonnen de races op het circuit. En in 2016 was het dit circuit waarop Max Verstappen voor het eerst een Formule 1-race won.

Volg FORMULE1.nl op Whatsapp

FORMULE 1 Magazine is nu ook te volgen via een eigen WhatsApp-kanaal. Volg ons en we nemen je voor, tijdens en na een Grand Prix mee in de paddock en op de grid! Bij ons sta je op pole voor nieuws, video's en achtergronden over Formule 1 en Max Verstappen! 🏎️

Maar in 2026 zal het circuit van de kalender verdwijnen. Madrid zit al langer te azen op een kans om de race van rivaal Barcelona af te pakken. Volgens de Spaanse krant El Mundo is dat nu gelukt. Het nieuwe contract zal ingaan in 2026, wanneer de huidige overeenkomst met Barcelona afloopt. Hoe lang Madrid op de kalender zal blijven staan is nog niet bekend. Een officiële aankondiging wordt binnenkort verwacht.

De race in Madrid zal een straatrace worden. Het circuit gaat door de buitenwijken Ifema en Valdebebas. Daarbij gaat het onder andere langs een festivalterrein en het sportcomplex van voetbalclub Real Madrid. In het verleden werd er ook al een Grand Prix in de buurt van Madrid gehouden, op het Circuito del Jarama. Bij een terugkeer naar de hoofdstad zal de Formule 1 dat circuit dus niet gebruiken.

Bekijk hier alvast de volledige F1-kalender voor 2024


Het dubbeldikke ‘Jaar van Max’ (132 pagina’s!) van FORMULE 1 Magazine ligt NU in de winkel (of bij je thuis als abonnee). Het blad is ook digitaal te lezen en te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland. Geniet van boeiende interviews, achtergronden en reportages vanuit de paddock, van historische verhalen, scherpe columns, schitterende fotografie en nog veel meer. In dit nummer onder andere:

  • Openhartig gesprek met Max: ‘Sportief succes bepaalt niet mijn hele leven’
  • Exclusief interview: Jos Verstappen over pieken en dalen
  • Op bezoek bij Jens Munser: Zo wordt Max’ helm gespoten
  • Interview met Nico de Jong, het brein van Verstappen.com
  • Fotoreportage: Het jaar van Max door de lens van Peter van Egmond
  • Doe mee en win: De grote F1 fotoquiz met prachtige prijzen
  • Extra: dubbelzijdige megaposter Max met de kalender van 2024
  • Win gesigneerde F1-boeken en de EA Sports F1 Game 2023
  • Alles over de laatste twee GP’s van 2023 in Las Vegas & Abu Dhabi en nog veel meer!