Kevin Magnussen vindt het frustrerend dat Renault de beslissing om wel of niet met hem verder te gaan in 2017, heeft uitgesteld.

Magnussen had gedacht voor Singapore uitsluitsel te krijgen van Renault, maar Frédéric Vasseur – de teambaas van Renault – verklaarde eerder deze week dat het team de beslissing op de lange baan heeft geschoven.

In reactie hierop vertelt Magnussen in Singapore dat hij ‘niet weet wat achter de schermen speelt’ bij Renault. “Ik heb ook maar gelezen dat de beslissing is uitgesteld en het nog wel even kan duren.”

Gevraagd of hij dit frustrerend vindt, antwoordt Magnussen van wel. “Ja, want ik had gehoopt tussen Monza en nu duidelijkheid te hebben. Het duurt nu echter langer dan gehoopt.”

“Het zou natuurlijk fijn zijn om te weten waar ik aan toe ben. Dan ben je toch wat meer relaxed”, erkent Magnussen, die in 2014 al eens last-minute zijn racezitje verloor, toen bij McLaren.

Magnussen is erop gebrand dat nu niet te laten gebeuren en dan zonder alternatieven te komen te zitten, zo maakt hij duidelijk ten overstaan van het Deense Ekstra Bladet.

“Ik weet niet of Frédéric echt heeft gezegd dat ze tot de week voor de eerste wintertest kunnen wachten, maar ik kan dat niet”, vertelt de coureur die wel zegt graag verder te gaan bij Renault.

Volgens Ekstra Bladet heeft Renault een optie op Magnussen voor 2017 die begin oktober afloopt. Magnussen zelf heeft Renault geen deadline gegeven: “Maar op een gegeven moment moet ik anders wel zelf een beslissing maken.”