*

Magnussen begrijpt beslissing van Haas om niet te testen

Nino Stuivenberg

Nino Stuivenberg

1 augustus 2018 15:50

Magnussen begrijpt beslissing van Haas om niet te testen
Sutton Images

Tijdens de testdagen op de Hungaroring komen deze week alle teams in actie, maar Haas niet. De Amerikaanse renstal heeft besloten om de test over te slaan. Kevin Magnussen begrijpt die beslissing.

Terwijl verschillende teams de twee dagen op de Hungaroring aangrijpen om onderdelen voor 2019 te testen, geeft Haas er de voorkeur aan de data van de afgelopen weken eens grondig te analyseren. Data is er volgens teambaas Günther Steiner namelijk voldoende na vijf races in zes weken tijd. Haas deed bovendien nog een bandentest met Pirelli op Silverstone in de week tussen de Engelse en Duitse Grands Prix, dus de Haas-teambaas denkt dat de test op de Hungaroring niet van toegevoegde waarde is voor het team.

Steiner krijgt bijval van coureur Kevin Magnussen. “Ik denk niet dat wij veel te testen hebben”, wordt de Deen door RaceFans geciteerd. “Het is zonde van het geld als je niet veel te leren hebt. Natuurlijk kom je altijd iets te weten, maar je moet afwegen hoeveel je kunt leren en hoeveel geld je uitgeeft. In ons geval betekent het dat we dit geld op een betere manier kunnen besteden.”

Lees meer over

Haas F1 Magnussen