*

Magnussen: ‘Eigenlijk is het niet leuk: weten dat je niet kan winnen en daarom blij zijn met P7’

Daan de Geus

Daan de Geus

1 februari 2019 14:00

Magnussen: ‘Eigenlijk is het niet leuk: weten dat je niet kan winnen en daarom blij zijn met P7’
Motorsport Images

Het is voor Haas-coureur Kevin Magnussen de trieste realiteit van de hedendaagse Formule 1: “Weten dat je zeges en podiums wel kan vergeten als je niet voor een team uit de top drie rijdt.” Voor blij zijn met een zevende plek is de Deen eigenlijk niet gemaakt.

Dat vertelt hij in interview met ESPNF1.com. “Als je me toen ik een kind was had verteld: ‘Kevin, op een dag ben je blij met een zevende plaats’, dan had ik me van kant gemaakt”, lacht Magnussen, die dat uiteraard niet serieus meent, maar wel erkent dat de Formule 1 van vandaag de dag ‘heel anders is dan ik me had voorgesteld’. “Ik heb daardoor ook een hele andere instelling dan ik ooit had gedacht dat ik zou hebben.”

Een zeldzaam beeld: een Haas in duel met een Mercedes.

“Ik vind dat eigenlijk ook helemaal niet leuk, maar ja, het is natuurlijk nog wel de Formule 1 en je bent ook zeker wel tevreden als je een good job doet.” Bij een team als Haas betekent dat dan als zevende en best of the rest finishen achter de grote drie – Mercedes, Ferrari en Red Bull. Voor het kleine Haas een resultaat om trots op te zijn, weet Magnussen: “Maar fantastisch is het nog steeds niet, want het blijft een zevende plek.”

Lees ook: Jaarrapport – Haas: beste jaar ooit voor jong team

“Het is echter gewoon de Formule 1 zoals die nu is: als je niet voor een van de drie topteams rijdt, weet je dat je podiums en zeges wel kan vergeten. Hopelijk verandert dit in de toekomst nog eens, en hebben we dan een keer écht iets te vieren, zoals een podiumplaats of overwinning”, houdt Magnussen goede hoop dat er een einde komt aan de onderverdeling tussen de Formule 1 en ‘het B-kampioenschap’, zoals hijzelf dat eerder betitelde.

Lees ook: In de schaduw van het titelgevecht: de ‘Formule 1B’

Lees meer over

Haas Magnussen