Renault heeft niet alleen een nieuwe coureur gestrikt in de persoon van Kevin Magnussen, maar ook een nieuwe teamchef: Frédéric Vasseur. Dat bericht Autosport.

‘Magnussen en McLaren gaan uit elkaar’

Magnussen gaat zeer waarschijnlijk naar Renault.

Dat Kevin Magnussen bij Renault de plaats van Pastor Maldonado overneemt als teamgenoot van Jolyon Palmer, wordt al door verschillende publicaties al als zekerheid afgedaan. Autosport.com stelt daarnaast tevens zeker te weten dat Frédéric Vasseur zijn rol als topman van GP2-team ART inruilt voor een leidinggevende functie bij Renault.

Vasseur wordt al langere tijd als kandidaat voor een topfunctie bij Renault F1 genoemd. Zijn aanstelling wordt – net als die van Magnussen – komende woensdag officieel bevestigd, meldt Autosport, tijdens een persconferentie waarin Renault meer toelichting zal geven over haar Formule 1-plannen.

Renault zou qua organisatiestructuur een voorbeeld aan Mercedes willen nemen. Bij dat team zijn de taken verdeeld tussen bestuursvoorzitter Niki Lauda, de facto teambaas Toto Wolff en het technische kopstuk Paddy Lowe. Bij Renault zou Vasseur officieel racing director worden.

Behalve dat Vasseur een belangrijke rol gaat spelen bij het voormalige Lotus-team, zijn er volgens eerdere berichten ook leidinggevende functies weggelegd voor Cyril Abiteboul en Jérôme Stoll. Deze beide heren, die ook al belangrijke rollen vervullen met betrekking tot Renaults motorprogamma, zouden directiefuncties bij het team krijgen.

Hoe het team gaat heten, is ook nog een vraag. In verschillende media lopen de verwachtingen wat dit betreft uiteen. Een aantal publicaties is er zeker van dat het ‘gewoon’ Renault F1 wordt, maar andere publicaties stellen dat het niet uitgesloten is dat aan Renault gelieerde merken als Inifiniti of Alpine bij de teamnaam betrokken worden.