Kevin Magnussen behaalde met een negende plaats de broodnodige punten binnen voor Haas. Er had zelfs meer ingezeten, maar de Deen ontving een tijdstraf van vijf seconden. Daar is hij het absoluut niet mee eens. 

Lees ook: Hamilton wint in Rusland na drama bij Ferrari

De aanleiding voor de straf was een gevecht met de Racing Point van Sergio Perez. Daarin ging Magnussen wijd in bocht twee. Coureurs die deze bocht missen waren verplicht om een ‘strafroute’ af te leggen langs enkele paaltjes, maar omdat Magnussen het eerste paaltje miste legde de raceleiding een tijdstraf op.

Magnussen reageert furieus in gesprek met de pers. “Bocht twee is een belachelijke bocht. Waarom leggen ze er niet gewoon grind  neer?”, vraagt hij zich hardop af. “Dit is een grijs gebied in de regels, het is niet zwart-wit. De stewards moesten nadenken over die tijdstraf. Zij kozen ervoor om mij deze straf te geven.” En met die straf is hij het absoluut niet eens. “Ik had er geen enkel voordeel van. Ik verloor al genoeg hierdoor en kreeg dan ook nog een tijdstraf.”

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

Foto: Motorsport Images

‘Ik kon niet anders’
De Deen legt dunnetjes uit wat er fout ging voordat hij de straf opgelegd kreeg. “Ik remde te laat, miste de apex en ging over de kerbs.” De Haas-coureur kon vervolgens niet anders handelen dan hij deed. “Nadat ik dat paaltje miste kon ik absoluut niet met een U-bocht alsnog die bocht nemen. Dat was te gevaarlijk geweest. Dit was de enige optie”

Magnussen vindt in ieder geval zijn teambaas Günther Steiner aan zijn zijde. Deze liet in de uitloopronde zijn ongenoegen horen over de boordradio. “Je hebt het geweldig gedaan. Zonder die idiote stewards zouden we achtste zijn geworden”, is de ongezouten mening van de teambaas.

Foto: Motorsport Images