*

Magnussen: ‘Ik ben er bij in Monza’

Daan de Geus

Daan de Geus

29 augustus 2016 08:24

Magnussen: ‘Ik ben er bij in Monza’
Racepictures

Kevin Magnussen heeft een kleine blessure overgehouden aan zijn megacrash op Spa, maar denkt er in Monza gewoon weer bij te zijn.

Magnussen verloor in ronde zes bij het uitkomen van Raidillon de controle over zijn Renault en vloog keihard de bandenstapels in. De Deen werd daarna ondersteund nadat hij uit zijn afgeschreven bolide was geklommen en hinkte ook wat.

Na een check in het medisch centrum, werd bij een follow-up in het ziekenhuis geconstateerd dat hij een snee in zijn linkerenkel had. Die lichte blessure zal Magnussen echter niet van het racen houden, twittert hij zelf: “Ik heb nu wat pijn aan mijn enkel maar zal gereed zijn voor de race op Monza.”

Behalve voor Magnussen, is dat ook voor Renault goed nieuws, want haar beoogde reservecoureur Esteban Ocon racet inmiddels voor Manor en is dus niet beschikbaar om eventueel in te stappen. Renault heeft nog wel enkele testrijders in dienst, waaronder GP2-coureur Sergej Sirotkin. Hij heeft dit jaar één vrije training gereden in de Formule 1.

Lees meer over

Magnussen Renault