Dat Kevin Magnussen punten wist te scoren in Singapore was al knap, maar de prestatie krijgt nog meer cachet als je bedenkt dat hij de race voltooide zonder ook maar een slok te drinken.

De Grand Prix van Singapore staat bekend als de zwaarste race op de F1-kalender. De veeleisende lay-out van het circuit, de duur van de race, het lokale klimaat, het zorgt er allemaal voor dat er fysiek veel gevraagd wordt van de rijder. En dan is een werkende fles drinken in de auto geen overbodige luxe.

Kevin Magnussen moest het op het Marina Bay Street Circuit echter zonder stellen, waardoor hij na twee uur races volledig afgemat uit de auto stapte. Waar het precies aan scheelde weet Magnussen niet, maar wel dat het geen pretje was.

“Het was loodzwaar om de race zonder drinken te rijden. Ik weet niet of er überhaupt water in mijn drinkfles zat of dat er iets defect was, maar het is me duidelijk dat het team me nog een drankje verschuldigd is.”

Kevin Magnussen stuurde zijn Renault in de smalle straten van Singapore naar de tiende plek, waardoor hij voor de tweede keer dit jaar punten scoorde. Hoe hij dat heeft klaargespeeld zonder enige vorm van rehydratie? “Ik nam mezelf voor om er maar gewoon niet aan te denken en me te focussen op de race”, aldus de Deen.