Kevin Magnussen vreest dat de coronacrisis en financiële gevolgen daarvan teams dwingen op dik betalende pay drivers terug te vallen. “Ik kan en wil daar niet in meegaan.”

Dat maakt de Deen duidelijk in gesprek met BT, een krant uit zijn thuisland. “Als we voor zitjes moeten gaan betalen, ben ik weg”, draait hij er niet omheen.

“Ik kan en wil daar namelijk niet in meegaan”, zegt Magnussen, die weliswaar gesponsord wordt door Jack & Jones, maar zijn huidige plekje bij Haas daar volgens BT niet aan dankt.

Lees ook: Magnussen senior simt zich suf, maar Kevin gaat liever karten

Magnussen in de Haas VF-20.

De bijdrage die Bestseller levert, zou bovendien beperkt zijn. Haas is echter wel het kleinste team op de grid, waar vergeleken met een jaar geleden een stuk minder geld in het laatje komt.

Haas heeft na een pijnlijke soap immers gebroken met Rich Energy, haar titelsponsor in 2019. Daarnaast zakte het van de vijfde naar de negende plek in het WK, waardoor het veel minder prijzengeld krijgt.

Het voortbestaan van de Amerikaanse renstal is bovendien onzeker omdat eigenaar Gene Haas niet weet of hij wel door wil gaan na 2020. De coronacrisis komt daar dan nog eens bovenop.

Lees ook: Grosjean over toekomst Haas: ‘Monteurs vragen zich af: ‘wat gaat er gebeuren?”

Haas heeft optie op Magnussen

Ondanks deze onzekerheid en de tegenvallende resultaten in 2019, wil Magnussen ‘heel graag bij Haas blijven’, vertelt hij. “Ze hebben ook een optie op me voor nog een jaar”, doelt hij op 2021.

“Het zou me goed uitkomen hier te blijven”, vervolgt Magnussen. “Ik zit goed op mijn plek bij Haas en met de budget cap voor 2021, kunnen we dichter bij de top komen.”