Lotus hoopt met een goede tweede seizoenshelft een erbarmelijk slechte eerste helft te doen vergeten, maar op de vrijdag in België lijkt die ambitie voorlopig alleen nog maar een ambitie te blijven.

Toegegeven, de dertiende en veertiende tijd van Romain Grosjean zijn nog niet eens zo heel slecht, maar het is Pastor Maldonado die de ogen weer op zich weet gericht. Niet vanwege een sterk optreden, maar vanwege een crash waarvan je de oorzaak met veel gevoel voor understatement kan duiden als een gebrek aan concentratie.

De Venezolaan maakt er in zijn reactie op de eerste dag in België niet teveel woorden aan vuil: “Ik verloor de auto bij het uitkomen van bocht negen. Dat betekende het einde van mijn vrijdag. In het medisch centrum hebben ze me vervolgens gezond verklaard en ook de auto is relatief makkelijk te repareren. In de ochtend heb ik echter wel gewoon kunnen rijden. De auto lijkt redelijk goed te werken op deze omloop, al komen we op de rechte stukken topsnelheid te kort.”

Romain Grosjean deed het zoals gezegd stukken beter dan zijn teamgenoot. De Fransman weet echter dat het opnieuw een moeilijk weekend zal gaan worden en daar legt hij zich dan ook bij neer: “We proberen gewoon het maximale uit ons pakket te persen. Dat doen we met name door te experimenteren met de downforce-levels. Je weet bovendien nooit welke verrassingen de race hier voor ons als rijders in petto heeft, dus we zullen vanzelf wel zien wat het gaat worden.”