Pastor Maldonado scoorde in Oostenrijk andermaal punten na het publiek te hebben getrakteerd op enkele typische Maldonado-momentjes. Romain Grosjean moest zijn Lotus voortijdig in de pits parkeren.

Pastor Maldonado was in de slotfase van de race zichtbaar sneller dan Max Verstappen in de Toro Rosso, maar de strijd om de zevende plaats was er een die ook heel anders af hadden kunnen lopen. De Venezolaan ging herhaaldelijk dwars, maar van enige stress was aan boord van de Lotus geen sprake: “Ik had alles onder controle”, meent Maldonado.

“Ik reed achter Max op de supersofts en die werden alsmaar heter. Daarbij verlies je vlak achter een voorganger ook nog eens heel veel downforce, dus van enige grip was op dat moment nauwelijks sprake. Maar ik heb uiteindelijk die zevende plek weten te pakken en ik denk dat we die ook hebben verdiend.”

Maldonado scoort nu dus voor de tweede keer op rij punten en dat stemt hem positief over de nabije toekomst: “Het lijkt erop dat we in een hele goede fase van het kampioenschap zijna aanbeland. We zullen nu hard moeten blijven werken om deze puntenreeks voort te zetten.”

Grosjean
Romain Grosjean deelt de vreugde van zijn teamcollega na zijn uitvalbeurt niet: “Natuurlijk is het teleurstellend om strijd voortijdig te moeten staken. Het zag er na de pitstops goed uit voor ons en we waren in staat om anderen te passeren. De auto voelde heel goed aan tot het moment dat ik in achtste positie de strijd moest staken.”

“Ik verloor opeens al mijn versnellingen en daar viel niks aan te doen. We kunnen alleen maar hopen dat we nu onze portie pech wel weer hebben gehad. We vertrekken in ieder geval richting Silverstone in de veronderstelling dat we het daar weer goed kunnen doen.”