Pastor Maldonado en vrijdagcoureur Jolyon Palmer zijn tevreden met hun individuele optredens. Zo niet Romain Grosjean. De Fransman spreekt van een ‘frustrerende dag’.

Jolyon Palmer is na afloop van zijn anderhalf uur of fame een blije jongen. Hij mocht wederom met de auto van Grosjean aan de slag en dat deed hij naar eigen zeggen niet onverdienstelijk: “Dit ging al veel gemakkelijker dan in China. Ik zette al vrij vroeg in de sessie mijn snelste tijd, waardoor ik later wat verder terugviel toen ik al bezig was met langere runs. Ik ben echter tevreden met de progressie die ik heb getoond.”

Romain Grosjean
Romain Grosjean is na negentig minuten in diezelfde Lotus beduidend minder tevreden dan Jolyon Palmer: “Het was een frustrerende tweede vrije training voor mij. Ik was niet in staat de auto naar mijn hand te zetten. Dat is jammer, aangezien Pastor wel laat zien dat de auto hier potentie heeft.”

“Morgen wordt de kwalificatie verreden onder dezelfde omstandigheden als de tweede vrije training, dus we moeten vanavond echt nog even aan de bak om de auto meer naar mijn zin te maken.”

Pastor Maldonado
De altijd goedlachse Venezolaan staat er aan het eind van de dag, ondanks meerdere korte uitstapjes, met de zevende plaats prima bij. Hij is dan ook zeer content: “Ik was zowel ’s middags als tijdens de veel koelere avond zeer tevreden met mijn auto. We hebben eigenlijk nog helemaal niet zoveel aandacht besteed aan het finetunen van de afstelling, maar des te meer aan het gebruikelijke evaluatiewerk van de banden.”

“De omstandigheden op de baan waren vanaf de eerste minuut goed te noemen, waardoor we een productieve dag hebben gehad. Ik denk dat we er goed voor staan dit weekend.”