Lotus-coureurs Romain Grosjean en Pastor Maldonado vochten in de Grand Prix van Mexico onderling om het laatste WK-punt. De Venezolaan kon zijn teamgenoot net niet meer inhalen.

Na de safety car in de slotfase van de race zat Maldonado zijn teamgenoot vlak op de hielen. Inzet: de tiende plaats en één punt. “Ik was een paar tienden sneller dan Romain, maar inhalen is hier niet makkelijk”, vertelt Maldonado, die zijn bolide in de slotronden maar net uit de muur in het honkbalstadion wist te houden.

“Ik ben teleurgesteld om zonder punten te zitten na zo’n sterke race”, vervolgt Maldonado. “We hadden gedacht dat het lastig zou worden met de remmen, maar alles was onder controle. Ik maakte een goede start, maar verloor tijd bij mijn eerste pitstop. Daardoor kwam ik dus uiteindelijk ook achter Romain terecht.”

Drukke race voor Grosjean

Grosjean ging er dus wel met het punt vandoor, maar had het daarbij niet makkelijk. “Het was een lange race, en geen gemakkelijke want ik moest veel zaken in de gaten houden”, aldus de Fransman. “De auto was niet zo goed op de zachte band, maar door de safety car moest ik wel binnenkomen en de race eindigen op die compound.”

De toekomstig Haas F1-rijder houdt een positief gevoel over aan het raceweekend in Mexico. “Het was een genoegen om voor de Mexicaanse fans te rijden. Vooral in het stadion zat de sfeer er goed in. En ook al was het maar één punt, het is altijd lekker om te scoren.”